BBK bio airclean A/S fjerner lugten på Ribe Biogas

I forbindelse med udvidelse af Ribe Biogas blev BBK bio airclean A/S valgt som leverandør af lugtrensningsanlæg.

Ribe Biogas er fra 1990 og var oprindeligt verdens største termofile anlæg, som kørte i årevis med en stabil produktion og høj driftssikkerhed. Anlægget er udvidet i flere omgange og var klar til at fordoble produktionen fra 2016 ligesom biogassen skal opgraderes til naturgasnettet.

Der var skrappe miljøkrav til udvidelsen, og en ambitiøs ledelse, som ønskede et topklasse anlæg, der var på forkant med af den tekniske udvikling.

“Da vi ligger lige op ad den historiske by, Ribe, skulle vi sikre os, at det ikke medførte lugtgener for byen. Vi valgte derfor BBK, da de har ry for løsninger, som fungerer. Lugtfilteret blev indbygget i en hal og opgaven blev løst rigtig fint, med en god service og god opfølgning på evt. problemer. Vi kan derfor anbefale BBK som leverandør”.

Claus Mikkelsen, direktør, Ribe Biogas.

Projektering og dimensionering af lugtfiltre lugtrensningsanlæg skete i tæt samarbejde med bygherre og rådgivere. BBK lægger vægt på et godt fagligt match og en åben dialog. Undervejs blev der ændret på dimensioner ligesom de fysiske rammer blev skåret til.

Til slut stod et skræddersyet anlæg, opført inden for tidsplan og budgetramme i en konstruktiv arbejdsproces. Der er filterkapacitet til endnu større produktion og Ribe Biogas har fået et fremtidssikret anlæg.

Faktabox

Kapacitet: 225.000 tons biomasse/år
Produktion: 8,5 mio m3 biogas/år

Filterkapacitet: 21.500 m3/time
Krav om max 10 LE på 200 m afstand over-opfyldes.

Biofilter komplet, indbygget i aflæsningshal.
Incl. forfilter, ventilatorer, rør og befugtningsanlæg.

Dimensioner på biofiltre:
164 m2 footprint og 4 meter højt.

Levetid: 8 – 15 år afhængigt af rensebehov indgangsluftens indhold af partikler.
(Modsat traditionelle barkfiltre skal vore filtre ikke skiftes undervejs).

Om BBK

Vi sikrer mod lugtgener fra anlæg, der skal opfylde de skrappeste miljøkrav. Siden 1992 har vi leveret BBK biofiltre til biogas-, kompost, spildevands- og andre anlæg i ind- og udland. Biofiltre i bedste kvalitet til stabil drift og lave driftsomkostninger gør BBK til den foretrukne leverandør til komplekse opgaver. Vi har agenter i flere lande og leverer overalt i Europa.

Her et udpluk fra kundelisten (se flere på websitet):

NGF Nature Energy, Holsted
Essex Waste Treatment, England
Marine Harvest Fishfeed, Norge
Billund Vand
Ecoparc komposteringsanlæg, Spanien
MEC BioGas